Hlavní obsah

Čínští úředníci skupovali pohřbená těla, potřebovali naplnit kvóty v kremacích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Policie v jihočínské provincii Kuang-tung zatkla dva tamní představitele podezřelé z vykupování těl pohřbených do hrobů za účelem jejich spálení. Podle médií vyšetřovatelům vysvětlili, že se snažili naplnit vládou stanovené měsíční kvóty pro kremace.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čínská vláda povzbuzuje občany, aby dávali své zemřelé příbuzné zpopelnit a ušetřili tak půdu pro zemědělce a územní rozvojáře.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na krádež těla svého děda z hrobu upozornil poprvé policii v červnu muž z provincie Kuang-si. Když byl o měsíc později zloděj dopaden, přiznal se, že takto po nocích ukradl už více než 20 těl. Uvedl, že je v pytlích za úplatu dodával do sousední provincie Kuang-tung. Těla od něj vykupovali dva úředníci pověření reformami pohřebnictví.

Po svém zatčení minulý týden se přiznali, že se takto snažili naplnit předepsané počty kremací. První z nich se přiznal k výkupu deseti těl. Za každé zaplatil 3000 jüanů (zhruba 11 000 korun). Druhý potvrdil pouze to, že za každé tělo dal 1500 jüanů (zhruba 5 500 korun).

Podle stanice BBC se zvláště na čínském venkově lidem nelíbí, že by měli upouštět od tradičního pohřbívání do země, protože věří, že by tělo mělo zůstat nedotčené kvůli nerušenému posmrtnému životu. Někteří dokonce raději pohřbívají své blízké v tichosti, aby obešli nová nařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám