Hlavní obsah

V potopeném trajektu Sewol se našla další oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V potopeném jihokorejském trajektu Sewol se našlo tělo jedné z pohřešovaných obětí. Loď se potopila v dubnu a zemřelo přitom 304 osob. Poslední mrtvý byl nalezen 18. července.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potopený jihokorejský trajekt SewolVideo: Reuters

 
Článek

Po objevení nového těla tak byly vyzvednuty ostatky 295 lidí, devět lidí se stále pohřešuje. Zatím poslední z těl se našlo poblíž ženské toalety. Je v pokročilém stadiu rozkladu a identifikováno bude pomocí testů DNA.

Loď zůstává potopená. Vláda chtěla nechat trajekt vyzvednout, ale příbuzní pohřešovaných to odmítli, protože se bojí, že pak by těla mohly odnést vodní proudy nebo by mohla být při manipulaci s plavidlem poškozena.

Na trajektu, který se potopil 16. dubna, bylo přes 470 lidí a více než 320 z nich byli středoškolští studenti na školním výletě.

Korea nyní v souvislosti s neštěstím soudí 15 členů posádky včetně kapitána trajektu, který čelí obžalobě ze zabití a nedbalosti. Prokuratura pro něj žádá trest smrti. Rozsudek má být znám 11. listopadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám