Hlavní obsah

Indická policie vyšetřuje znásilnění tříleté holčičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indická policie řeší další případ údajného znásilnění malé holčičky. Tentokrát se podezření objevilo ve městě Béngalúru, kde si tříletá dívka po návratu ze školky stěžovala na bolest, kterou jí způsobil „jeden strýček“, řekli rodiče vyšetřovatelům. Informoval o tom ve středu server BBC.

Foto: Munish Sharma, Reuters

Indické policistky. Ilustrační snímek

Článek

Policie nyní vyslýchá zaměstnance školky a čeká na výsledky lékařské prohlídky malé dívky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nový incident vyvolal v Béngalúru pouliční demonstrace, v nichž rodiče a ochránci dětských práv odsuzovali podle nich nedůsledný přístup vedení škol a policie k zajišťování bezpečnosti dětí.

Případ se objevil tři měsíce poté, co v šestimiliónovém Béngalúru znásilnil zaměstnanec jedné školy šestiletou dívku.

Sexuální útoky v Indii zesílily od roku 2012, kdy skupina mužů v jednom autobuse v Dillí znásilnila a zavraždila třiadvacetiletou studentku. Zločin vyvolal masové protesty obyvatel a přiměl vládu zpřísnit příslušný zákon, který umožňuje odsoudit pachatele znásilnění i k trestu smrti.

Podle statistik to ale násilníky neodrazuje. Úřady sdělily, že v roce 2013 bylo v Indii hlášeno znásilnění v průměru každých 21 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám