Hlavní obsah

KLDR propustila jednoho ze tří zadržovaných Američanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Severní Korea propustila ze zajetí Američana Jeffreyho Fowlea. Oznámilo to americké ministerstvo zahraničí. Byl jedním ze tří amerických občanů vězněných v KLDR. Úřady potvrdily, že je už doma.

Foto: City Of Moraine, Reuters

Jeffrey Fowle na archivním snímku

Článek

Mluvčí ministerstva zahraničí Marie Harfová podle CNN uvedla, že Fowle je doma po jednáních v Pchjongjangu. Dodala, že se USA snaží dosáhnout i propuštění Matthewa Millera a Kennetha Baeho.

Bílý dům potvrdil, Fowle byl propuštěn, aby se mohl vidět s rodinou, napsal britský The Guardian.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ze severokorejské metropole podle mluvčí odletěli také američtí vyjednavači, kteří měli pomoci s jeho propuštěním. Novináři na letišti v Pchjongjangu viděli stát americké vládní letadlo, uvedla agentura AP.

Sedmapadesátiletý muž byl zadržen v květnu, když nechal výtisk bible na záchodě v klubu v přístavním městě Čchongdžin, kam přijel jako turista. Propagace křesťanství je v KLDR zločin.

Na začátku září Fowle a další zadržovaní Američané poskytli rozhovor médiím. Fowle tehdy řekl, že má strach a je zoufalý. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám