Hlavní obsah

Kim není v Pchjongjangu, otazníky kolem vládce KLDR zůstávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský vládce Kim Čong-un, který se už déle než měsíc neukázal na veřejnosti, není v hlavním městě Pchjongjangu. Podle agentury Jonhap to v úterý uvedl jihokorejský minister obrany Han Min-ku. Není jasné, co se s Kimem děje.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

„Pokud vím, pobývá na jistém místě severně od Pchjongjangu,“ řekl ministr s odkazem na „spolehlivé informace z ústředí rozvědky“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O Kimově stavu se spekuluje už několik týdnů. Naposledy byl viděn 3. září v pchjongjangské koncertní síni, kterou navštívil s manželkou Ri Sol-ču.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prázdné místo Kim Čong-una na čtvrtečním zasedání parlamentuVideo: Reuters

Později Severní Korea uvedla, že vládce podstoupil operaci obou kotníků, jež měl mít zlomené. Kim už na videu z dřívějška viditelně kulhal. Spekulovalo se však také o tom, že trpí dnou. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Oslabený Kim napadal na pravou nohu. Záběry ze začátku září

Když se Kim neobjevil ani na mimořádném zasedání parlamentu a o víkendu navíc severokorejská delegace nečekaně navštívila Jižní Koreu, začalo se mluvit také o tom, že Kim už není u moci. [celá zpráva]

V severokorejské delegaci byl i Kim Jang-kon, dlouholetý šéf oddělení Jednotné fronty vládnoucí Dělnické strany, který má na starost aktivity spících severokorejských špiónů na jihu. Podle jihokorejského ministra pro sjednocení Rjo Kil-džea tvrdil, že Kim Čong-un je zdravý.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

„Se zdravím předsedy Kima není nic v nepořádku,“ citoval Rjo slova severokorejského vyjednavače.

Reklama

Výběr článků

Načítám