Hlavní obsah

Americký kameraman se nakazil ebolou

– New York

Americký kameraman, najatý tento týden v Libérii televizí NBC, se nakazil virem eboly. Odletí do Spojených států, kde se podrobí léčbě. Oznámila to televizní stanice na svém webu. Jde o prvního amerického novináře, který se ebolou v Libérii nakazil.

Foto: Reuters

Zdravotník v ochranném obleku podává vodu ženě nakažené virem eboly v nemocnici ve městě Kenema v Sieře Leone.

Článek

NBC najala v úterý třiatřicetiletého Američana, působícího na volné noze, jako záložního kameramana do čtyřčlenného týmu NBC v Monrovii, odkud referuje o epidemii smrtící choroby v západní Africe. Ve středu se u nového kameramana projevily první symptomy nemoci, únava a bolest. Ve čtvrtek ráno se proto u mezinárodní organizace Lékaři bez hranic podrobil testům. O 12 hodin později byl znám výsledek: pozitivní.

„Dobrá zpráva zní, že se na nemoc u našeho kolegy přišlo velice brzy,” citovala stanice šéfku svého týmu v Libérii, doktorku Nancy Snydermanovou. Ujistila, že se ona i další členové televizního štábu cítí dobře a nevykazují žádné příznaky onemocnění.

Kameraman bude podle NBC pátým Američanem, evakuovaným po nakažení ebolou ze západní Afriky. V Liberii pracoval na různých projektech poslední tři roky. Na žádost příbuzných kameramanovo jméno nebylo zveřejněno.

Ředitelka NBC Deborah Turnessová přislíbila kameramanovi nejlepší možnou péči. Z preventivních důvodů přepraví soukromý letoun zbytek štábu do třítýdenní karantény v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám