Hlavní obsah

Počet obětí erupce japonské sopky se už blíží padesáti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Japonští vojáci a záchranáři obnovili ve středu ráno pátrání po obětech nečekané sobotní erupce japonské sopky Ontake. U vrcholu jich objevili dalších dvanáct. Celkem se našlo 48 mrtvých těl, ale podle úřadů bude počet obětí asi vyšší, uvedla agentura AFP. Nejméně 20 dalších osob je stále nezvěstných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský turista natočil výbuch sopky OntakeVideo: Terutoshi Kuroda, Reuters

 
Článek

Záchranné práce byly v minulých dnech několikrát přerušeny kvůli stoupající koncentraci toxických plynů či zesíleným otřesům a špatnému počasí. Zatím se podařilo odnést z místa katastrofy jen 12 těl, záchranáři věří, že dnes snesou všech 24 dříve objevených obětí.

Zraněných je 69. Počet obětí je vysoký, protože sopka je častým cílem turistů, kteří tam na podzim chodí obdivovat rudnoucí listí javorů. V sobotu jich tam bylo a 270.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám