Hlavní obsah

KLDR přiznala Kimovy zdravotní potíže: Jiskřička plamene se necítí dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severokorejská oficiální média přiznala, že mladý vůdce země Kim Čong-un trpí zdravotními problémy. Stalo se tak poté, co se Kim neobjevil tři týdny na veřejnosti, napsala v pátek agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Oslabený Kim napadal na pravou nohu. Záběry ze začátku září

 
Článek

Jednatřicetiletý Kim byl naposledy viděn na veřejnosti 3. září, kdy společně se svou manželkou navštívil koncert. Již od července bylo navíc patrné, že vůdce KLDR při chůzi kulhá.

Kim navíc ve čtvrtek chyběl na klíčovém zasedání severokorejského parlamentu, což přiživilo spekulace nejen o jeho zdravotním stavu, ale i o stabilitě vládnoucího režimu v zemi. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prázdné místo Kim Čong-una na čtvrtečním zasedání parlamentuVideo: Reuters

Jiskřička značně přibrala

Ve čtvrtek severokorejská státní média odvysílala dokumentární pořad, v němž Kim vystupuje a kde jsou také patrné jeho potíže s chůzí.

„Za bohatství a prosperitu našeho socialistického státu vděčíme horlivému úsilí našeho vůdce, který severokorejskému lidu dál rozjasňuje cestu jako jiskřička plamene navzdory tomu, že se necítí dobře,“ konstatoval hlas doprovázející hodinový dokument.

Fotografie ze severokorejských státních médií svědčí o tom, že Kim od nástupu do úřadu po nečekané smrti svého otce Kim Čong-ila v prosinci 2011 značně přibral na váze.

Podle experta trápí Kima dna

„Z jeho chůze lze usuzovat, že ho trápí dna. K tomuto onemocnění má předpoklady vzhledem ke svému jídelníčku a také vzhledem k tomu, že tato choroba postihla i další členy jeho rodiny,“ uvedl expert na severokorejskou vládnoucí dynastii Michael Madden.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Severokorejský vůdce si donedávna hojně užíval pozornosti médií, když se skoro denně nechával filmovat a fotografovat „v terénu“ při návštěvách v různých továrnách, zemědělských družstvech či s vojenskými jednotkami. Od počátku září se ale neukázal na veřejnosti, přičemž se nezúčastnil ani čtvrtečního mimořádného zasedání severokorejského parlamentu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám