Hlavní obsah

Australské rádio dá rodině oběšené zdravotnice 450 tisíc dolarů

Canberra

Rodina londýnské zdravotní sestry, která naletěla na hloupý vtip australských moderátorů během těhotenství britské vévodkyně Kate a posléze se oběsila, dostane od majitele rozhlasové stanice, pro niž novináři pracovali, odškodné 450 tisíc amerických dolarů.

Foto: Toby Melville, Reuters

"Cítím se, jako by byla vyrvána část mého těla," prohlásil vdovec Benedict Barboza, který se Saldanhaovou žil 19 let.

Článek

Zdravotnice Jacintha Saldanhaová se v roce 2012 stala obětí žertu dvou australských rozhlasových moderátorů. Ti zavolali do nemocnice, kde byla manželka prince Williama hospitalizována kvůli těhotenské nevolnosti, předstírali, že jsou členy královské rodiny, a zjišťovali stav vévodkyně z Cambridge. Saldanhaová hovor přepojila na oddělení, kde Kate ležela, a tamní sestra telefonující informovala o jejím stavu.

Tři dny nato, 7. prosince 2012, Saldanhaová spáchala sebevraždu oběšením. V Británii nyní začalo soudní vyšetřování případu. Mediální skupina Southern Cross Austereo, která australskou rozhlasovou stanici 2Day FM vlastní, uvedla, že peníze budou převedeny na fond určený pro rodinu Saldanhaové.

Omluva v slzách

„Nemyslíme si, že by tento dar mohl nějakým způsobem vynahradit rodině její ztrátu, doufáme ale, že by jí mohl v budoucnu pomoci," konstatovala zmíněná společnost v pátek večer. Moderátorka Melanie Greigová, která se po incidentu již ke své práci nevrátila, se v pátek v slzách omluvila příbuzným londýnské zdravotnice, z níž si vystřelila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám