Hlavní obsah

Letadlo Malaysia Airlines se muselo vrátit kvůli špatnému tlaku na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Malaysia Airlines, která letos přišla o dva boeingy nad Indickým oceánem a Ukrajinou, nepřestávají provázet potíže. O víkendu se po 50 minutách letu musel do Kuala Lumpuru vrátit letoun směřující do Tokia kvůli problémům s tlakem na palubě.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777-200 společnosti Malaysia Airlines. Ilustrační foto

Článek

Stroj se podle serveru Star Online musel vracet v sobotu krátce před polednem. V Kuala Lumpuru cestujícím záhy přistavili náhradní letadlo.

Zástupce malajsijského úřadu pro letectví řekl agentuře AFP, že letadlo mělo problém s tlakem na palubě. Podle něj se nejednalo o vážné potíže.

Agentury nespecifikovaly, o jaké letadlo šlo. Malaysia Airlines létají s boeingy i airbusy.

Ztratili už dva boeingy

Aerolinie, které donedávna neměly vážnější problém, se v letošním roce ocitly hned dvakrát v pozornosti světa.

Poprvé, když při přeletu z Kuala Lumpuru do Pekingu zkraje března zmizel jejich Boeing 777. Experti se domnívají, že se stroj stočil na jih a zřítil se v odlehlé části Indického oceánu. Stopy po něm se dosud nenašly.

V půlce července pak společnost přišla o další boeing, který byl sestřelen nad východní Ukrajinou, kde bojuje armáda se separatisty.

O život při obou incidentech přišlo 537 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám