Hlavní obsah

Malajsijské aerolinie mají další problém, sexuální obtěžování

Právo, nek

Letecká společnost Malaysia Airlines, která se dostala do potíží kvůli záhadnému zmizení svého letadla letos v březnu a nedávnému sestřelení jiného stroje nad východní Ukrajinou, čelí dalšímu problému. Člen posádky letadla této společnosti na lince z Kuala Lumpuru do Paříže údajně sexuálně obtěžoval jednu cestující z Austrálie.

Foto: Samsul Said, Reuters

Boeing 737-800 společnosti Malaysia Airlines na letišti v Kuala Lumpuru

Článek

Věc vyšetřuje francouzská policie, přičemž dotyčný stevard se k deliktu podle pařížských médií už přiznal a skončil v cele předběžného zadržení.

Incident se odehrál v počáteční fázi letu, kdy žena vystresovaná oběma zmíněnými tragédiemi náhle dostala strach a svěřila se posádce. Stevard se vedle ní posadil a pod záminkou utěšování začal pasažérku, jak sama tvrdí, sexuálně obtěžovat. Ihned po přistání na pařížském letišti Charlese de Gaulla Australanka vše oznámila policii.

Malaysia Airlines uvedla, že bere nařčení stevarda velmi vážně a že poskytne francouzským úřadům veškerou pomoc při vyšetřování. „Pohodlí cestujících je pro nás nejvyšší prioritou,“ stojí v jejím prohlášení.

Malajsijské aerolinie jsou už delší dobu ztrátové, přičemž letošní dvě tragédie a s nimi spojený pokles klientů potíže ještě prohloubily. Stát, který dosud vlastnil 69 procent akcií, proto oznámil, že převezme nad společností plnou kontrolu, stáhne její akcie z burzy a podnik zreorganizuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám