Hlavní obsah

Severokorejci podnikli riskantní útěk na jih. Přeplavali námořní hranici

– Soul

Dvěma Severokorejcům se podařilo zběhnout z KLDR do Jižní Koreje velmi zřídka vídaným způsobem - přeplavali přes námořní hranici mezi oběma zeměmi. Oznámilo to ve čtvrtek jihokorejské ministerstvo pro sjednocení, které citovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muži, z nichž jednomu je kolem 20 a druhému kolem 50 let, doplavali na jeden z jihokorejských ostrovů ve Žlutém moři ve středu odpoledne. Tady je zadrželi jihokorejští vojáci.

"Oba muži vyjádřili přání přeběhnout (do Jižní Koreje). Myslíme si, že je to otec se synem," uvedl mluvčí ministerstva. "Nyní jsou vyslýcháni, což je běžná procedura pro přeběhlíky," dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Většina Severokorejců, kteří se snaží dostat do Jižní Koreje, přechází relativně špatně střeženou hranici do Číny, odkud pak míří do některé další země jihovýchodní Asie, odkud mohou do Jižní Koreje odletět. Pokud jsou dopadeni v Číně, vydává je Peking zpět do KLDR.

Reklama

Výběr článků

Načítám