Hlavní obsah

Stařenu vytáhli z trosek zříceného domu dva dny po zemětřesení

Peking
Aktualizováno

Dva dny po ničivém zemětřesení se záchranářům na jihozápadě Číny podařilo z trosek vytáhnout 88letou přeživší ženu. Počet obětí ale stále roste, už se přiblížil šesti stům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stařenka přežila pod troskami 50 hodinVideo: Reuters

 
Článek

Ženu našli zavalenou troskami ve vesnici Pa-pao, vzdálené jen pět kilometrů od města Lung-tchou-šan, kde bylo epicentrum zemětřesení o síle 6,1 stupně Richterovy stupnice. Na stařenu se zřítil její dům, pod závalem strávila 50 hodin.

Měla štěstí, protože ji záchranáři od počátku slyšeli, takže věděli, kde je. Dostat se k ní ale trvalo. Než ji vytáhli, vyživovali ji glukózou prostřednictvím hadičky, kterou k ní prostrčili.

Seniorku převezli do nemocnice. Její stav je stabilizovaný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vytáhli z trosek živého tříletého chlapceVideo: Reuters

Podobně jako ona měl štěstí tříletý chlapec přímo v Lung-tchou-šanu, jehož se podařilo vyprostit ještě v neděli večer. Hoch přežil zřícení dvoupatrové budovy, záchranáři ho našli s rukou přiskřípnutou pohovkou. Hoch ztrácel vědomí. Když se ho povedlo po 40 minutách vytáhnout, shledali záchranáři, že neutrpěl vážnější zranění.

Jinak ovšem počet obětí zemětřesení stoupá. Úřady ve středu upřesnily, že zemřelo nejméně 589 lidí, ale několik dalších je pohřešováno. Armáda do pátrání a záchranných akcí nasadila na 10 tisíc vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám