Hlavní obsah

Náhradní matka chce zpět i zdravé dvojče postiženého dítěte

Bangkok

Náhradní thajská matka, které australští rodiče nechali v péči jedno z dvojčat, které jim porodila, protože trpí Downovým syndromem, si chce vzít nazpět i druhé dítě. Australská televize Nine News totiž zjistila, že otec byl v minulosti vězněn za zneužívání dívek. Uvedla to v úterý agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Náhradní matka chce zpět i zdravé dvojče postiženého dítěteVideo: Reuters

 
Článek

„Když jsem se tu zprávu doslechla, byla jsem v šoku,“ uvedla 21letá Pattaramon Chanbuaová. Poznamenala, že si případně ponechá i sestru-dvojče chlapce Gammyho, který trpí nejen Downovým syndromem, ale také srdečními potížemi. „Chci ji zpět, protože je to moje dítě, byla v mé děloze,“ uvedla, i když následně připustila, že to nechá na rozhodnutí úřadů.

Foto: ČTK/AP

Pattaramon Chanbuaová s nemocným chlapcem Gammym, kterého u ní nechali jeho rodiče.

Thajka navíc tvrdí, že ještě nedostala plnou částku za to, že děti odnosila a porodila. Měla dostat 15 000 dolarů, tedy v přepočtu více než 300 000 korun. [celá zpráva]

Manželka odsouzení potvrdila

Otec dítěte byl před více než 20 lety odsouzen za zneužití tří nezletilých dívek. Ve vězení strávil tři roky, potvrdil stanici Nine News pod podmínkou zachování anonymity jeden policista. Televize doplnila, že Australanova manželka o odsouzení ví a skutečnost potvrdila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodiče nechtěli od náhradní matky jedno ze svých dvojčat, které je postiženéVideo: Reuters

Thajka australskému páru porodila dvojčata v prosinci. Australané ji marně žádali o přerušení těhotenství, když se přišlo na to, že jedno dítě je nemocné. Žena to odmítla s tím, že je to proti jejímu přesvědčení. Rodiče si pak vzali jen zdravou holčičku a nemocného hocha jí ponechali.

Případ vzbudil velkou pozornost, jelikož nejsou zcela vyjasněna práva zúčastněných stran, navíc z různých zemí. Lidé Thajce, která má ještě dvě vlastní děti, prostřednictvím charity věnovali už více než 200 tisíc dolarů, aby se mohla o chlapce starat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám