Hlavní obsah

Silné zemětřesení na jihu Číny si vyžádalo nejméně 367 obětí

Aktualizováno

Nejméně 367 mrtvých a 1300 zraněných si vyžádalo zemětřesení o síle 6,1 stupně Richterovy škály, které otřáslo provincií Jün-nan na jihovýchodě Číny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínskou provincii Jün-nan zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy škályVideo: Reuters

 
Článek

S odvoláním na čínskou státní televizi CCTV to uvedla agentura Reuters. Epicentrum otřesů leželo asi 300 kilometrů severně od provinční metropole Kchun-ming.

Jde o nejsilnější zemětřesení za posledních 14 let, které oblast postihlo.

V samotném okrese Lu-tien podle úřadů při zemětřesení přišlo o život minimálně 120 lidí. Dalších 1300 lidí utrpělo zranění a 180 lidí se pohřešuje. Podle agentury Nová Čína se v okrese, ve kterém žije několik stovek tisíc lidí, zřítilo zhruba 12 000 domů. Čínská vláda posílá na pomoc zasažené oblasti stany, skládací lehátka, přikrývky a oblečení.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Jedna z budov poškozených zemětřesením

Otřesy zaznamenali lidé také v sousedních provinciích Kuej-čou a S'-čchuan. V sedmimiliónové aglomeraci města Čao-tchung byla na mnoha místech přerušena dodávka elektrické energie, některé starší domy se prý zřítily.

Jihovýchod Číny je tektonicky velmi aktivní. V roce 2008 zahynulo při otřesech o síle až 8 stupňů Richterovy škály téměř 70 tisíc lidí.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Následky zemětřesení v Číně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám