Hlavní obsah

Několikanásobný výbuch plynu na Tchaj-wanu zabil přes 20 lidí

– Tchaj-pej • Aktualizováno

Na 25 stoupl počet obětí čtvrtečního mnohonásobného výbuchu plynu v Kao-siungu, druhém největším městě Tchaj-wanu. Mezi oběťmi je pět hasičů. Počet mrtvých může ještě stoupat, protože řada zraněných je ve velmi vážném stavu. Zraněných je 267. Příčina výbuchu nebyla dosud potvrzena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu na Tchaj-wanuVideo: Reuters

 
Článek

Podle zpráv serveru BBC explozi pravděpodobně způsobilo prasknutí plynového potrubí. Na zápach si už ve čtvrtek večer stěžovali obyvatelé. O několik hodin později zazněla mohutná exploze. Očitý svědek řekl televizi FTV, že si zprvu myslel, že jde o zemětřesení. Záběry pořízené mobilními telefony zachytily, jak plameny šlehaly až devět metrů vysoko. Síla explozí vyvracela stromy, pohazovala si s auty a motocykly a vyhloubila příkop uprostřed ulice. Postižená oblast má dva až tři čtvereční kilometry.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zničená ulice po výbuchu plynu v tchajwanském Kao-siungu

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výbuchů bylo nejméně pět, uvedl premiér ostrova Ťiang I-chua. Exploze vážně poškodily ulice a budovy. Na místě neštěstí jsou hasiči a stovky vojáků, kteří pomáhají se záchrannými pracemi. I přes úsilí hasičů pokračovaly na dvou ulicích podle místních médií požáry ještě pět hodin po výbuchu. Záchranáři stále pátrají, zda v troskách nezůstali zasypaní lidé.

Foto: Liu Hsueh Sheng, ČTK/AP

Lidé odnášejí tělo jedné z obětí výbuchu plynu.

Podle ředitele krizového štábu záchranářů explodoval propan, používaný v chemickém průmyslu. Několik petrochemických podniků má podle starosty v postižené čtvrti plynová potrubí vedená v kanalizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám