Hlavní obsah

Severní Korea vypálila stovku dělostřeleckých granátů k námořní hranici

Soul

Korejská lidově demokratická republika v pondělí ostřelovala dělostřeleckými granáty námořní hranici v Japonském moři. Uvedla to jihokorejská agentura Jonhap.

Foto: KCNA, Reuters

Cvičení severokorejské armády

Článek

„Střely dopadly do moře jeden až osm kilometrů od Severní hraniční linie ve Východním (Japonském) moři,“ řekl jihokorejský představitel. Dodal, že „dělostřelecké cvičení severu pokračuje“. Podle něj ale žádný granát nedopadl za námořní hranici na jižní stranu.

Jihokorejec ještě upřesnil, že Severní Korea vypálila kolem stovky granátů z místa několik set metrů severovýchodně od demilitarizované zóny v sousedství jihokorejské provincie Kangwon.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Jihokorejec sleduje v televizi archivní záběr stratu severokorejské rakety ilustrující současné testy balistických střel

Dělostřelecké cvičení přišlo den poté, co KLDR odpálila další dvě balistické rakety krátkého doletu. Rakety vypustila z okolí města Kesong na jihozápadě KLDR, z místa vzdáleného pouhých 20 kilometrů od demarkační linie. Odpaly v jeho blízkosti jsou vzácné.

Letos to byl už čtrnáctý test severokorejských raket. Opět šlo o balistické rakety, které Pchjongjang letos testoval pošesté. Šlo už o druhý případ, kdy byly balistické rakety odpáleny z okolí Kesongu. [celá zpráva]

Podle jihokorejského experta chce Severní Korea ukázat, že může vypalovat rakety kdykoli, odkudkoli a kamkoli.

Reklama

Výběr článků

Načítám