Hlavní obsah

Zpěvačka nabízí islamistům z Boko Haram své tělo, když propustí unesené školačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Pobouření spíše než ocenění se dočkala v Nigérii 23letá zpěvačka Adokiye Kyrian, která se nabídla radikálním islamistům z organizace Boko Haram výměnou za to, že propustí bezmála dvě stě unesených školaček. O případu informoval server New York Daily News.

Foto: Profimedia.cz

Bojovníci Boko Haram

Článek

“Je to tak nespravedlivé. Jsou tak mladé. Kéž bych se mohla nabídnout výměnou,” prohlásila nedávno zpěvačka k údělu dívek, kterým islamisté hrozí provdáním a prodejem.

“Proboha, je jim 12 až 15 let. Já jsem starší a zkušenější. I kdyby mě mělo mít deset až dvanáct mužů každou noc, je mi to jedno. Jenom ty dívky propusťte a nechte je vrátit se k rodičům,” apelovala na únosce.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lidé na sociální síti ale její slova neocenili. Spousta z nich řešila, zda je panna. Jiní si myslí, že chtěla jen zaujmout. “Adokiye Kyrian chce jen upoutat pozornost,” napsal jeden přispěvatel na Twitteru. Další si zpěvačku dobírali za to, že možná by svoje údajné panenství nabídla i za jiné služby, třeba za tryskáč pro svoji matku.

Boko Haram na severu Nigérie opakovaně unesli stovky lidí včetně nezletilých. Naposledy to byla tento týden skupina 60 žen a dětí. Skupinu více než 300 školaček unesli před dvěma měsíci, 176 se podařilo posléze utéct. Velitel milicí oznámil, že dívky prodá jako sexuální otrokyně. Milice stojí rovněž za množstvím pumových útoků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám