Hlavní obsah

Súdánka, které zrušili trest smrti, je opět na svobodě

– Chartúm

Súdánská křesťanka, které soud zrušil trest smrti za to, že se odmítla křesťanství zříct, je opět na svobodě. S odvoláním na jejího právníka o tom informovala agentura AP.

Foto: Gabriel Wani

Meriam Ishagová na svatební fotografii se svým manželem Danielem Wanim

Článek

Policie Meriam Ishagovou znovu zadržela v úterý na letišti při pokusu opustit zemi a obvinila ji z falšování úředních dokumentů. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle právníka Imána Abdul-Rahmána policie 27letou Ishagovou propustila poté, co její osvobození na súdánské vládě požadovalo několik zahraničních diplomatů.

Celníci odmítli Ishagovou v úterý pustit do letadla, protože předložila provizorní cestovní dokumenty vystavené velvyslanectvím Jižního Súdánu. Podle BBC měla v úmyslu s manželem a dětmi vycestovat do USA. Policie ji následně zatkla a obvinila ze zfalšování cestovního pasu.

Odvolací soud v pondělí zrušil rozsudek, podle kterého měla být Ishagová popravena oběšením. Trest měl být vykonán až za dva roky, protože žena byla v době vynesení rozsudku těhotná. Měla tak mít čas se postarat o svoje čerstvě narozené dítě. To se také později ve vězení narodilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám