Hlavní obsah

Při výbuchu v nigerijské Abuji zemřelo nejméně 21 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Nejméně 21 mrtvých a 17 zraněných lidí si podle nové bilance vyžádal výbuch v nákupním středisku v centru nigerijského hlavního města Abuja. S odvoláním na policii o tom informovala agentura Reuters. Příčina výbuchu zatím není známa, metropole se nicméně v minulosti několikrát stala terčem krvavých bombových atentátů islamistických milic Boko Haram.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v nigerijské AbujiVideo: Reuters

 
Článek

Silná exploze otřásla střediskem Emab Plaza, které je jedním z největších v hlavním městě. Deník The Vanguard uvedl, že po výbuchu zůstala v hořící budově uvězněna řada obchodníků a nakupujících.

Dubnový útok teroristů z Boko Haram v Abuji si vyžádal více než 70 obětí. Exploze tehdy zasáhly předměstské autobusové nádraží Nyanya. V květnu pak při dalším výbuchu zahynulo přinejmenším 19 lidí.

Islamistické milice Boko Haram bojují proti centrální vládě od roku 2009. Terčem jejich útoků byly často školy, mešity, státní instituce, ale i policie nebo armáda. Podle zprávy Norské rady pro uprchlíky zabily milice Boko Haram jen za letošní rok na 3300 lidí. Rada bezpečnosti OSN je koncem května zařadila na seznam teroristických organizací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám