Hlavní obsah

Počet obětí útoku na letiště v Karáčí vzrostl na 38

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád/Karáčí
Aktualizováno

Pákistánští záchranáři našli dalších sedm dalších těl na mezinárodním letišti v Karáčí, na které v neděli zaútočilo komando Tálibánu. Počet obětí tak stoupl na 34 mrtvých a po nálezu dalších těl na 38, informovala v úterý agentura Reuters s odvoláním na pracovníky místní márnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranná akce na letišti v KaráčíVideo: Reuters

 
Článek

„Těla jsou značně ohořelá a není možné je zatím identifikovat,” uvedl představitel márnice, který si nepřál být jmenován. Těla byla nalezena uvnitř budovy nákladního terminálu, který se pokusila ovládnout jedna skupina útočníků.

Foto: Athar Hussain, Reuters

Zbraně, které použili teroristé v Karáčí

Komando Tálibánu zaútočilo na letiště v neděli večer. [celá zpráva]

Jeho snahou bylo zmocnit se letadel, ale ovládnout hlavní terminál se muslimským radikálům nepodařilo, protože už v nákladním terminálu narazilo na tvrdý odpor bezpečnostních složek. Bitva o nákladní terminál trvala pět hodin a až v pondělí ráno pákistánská armáda oznámila, že má letiště pod kontrolou. [celá zpráva]

Foto: Fareed Khan, ČTK/AP

Dým nad letištěm v Karáčí

„Spáchali jsme tento útok na karáčské letiště jako vzkaz pákistánské vládě, že jsme stále naživu. Je to reakce na zabíjení nevinných lidí pumovými útoky na jejich vesnice,” citovala v pondělí agentura Reuters mluvčího Tálibánu. „Hlavním cílem bylo poškodit vládu, mimo jiné únosem letadel a zničením státních zařízení,” dodal. [celá zpráva]

Během bitvy na nákladním terminálu byli všichni cestující z letiště evakuováni a lety odkloněny.

Odvetný nálet

Pákistánská armáda podnikla v úterý letecký útok na pozice Tálibánu u afghánských hranic. Podle svých slov zabila 15 jeho bojovníků, když zničila devět stanovišť fundamentalistů v kmenových oblastech severozápadního Pákistánu.

Útoky se zaměřily na oblast Chajbarského průsmyku v Severním Vazíristánu, kde má své základny Tálibán. Místní obyvatelé zřejmě předpokládali, že armáda plánuje útoky, protože jich několik tisíc opustilo své domovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám