Hlavní obsah

Na letiště v Karáčí zaútočil Tálibán, zahynulo 26 lidí

Karáčí
Aktualizováno

Nejméně 26 lidí zemřelo při útoku, který zahájila v neděli večer skupina těžce ozbrojených mužů na mezinárodní letiště v pákistánském Karáčí. K útoku se přihlásila pákistánská odnož Tálibánu. Mezi mrtvými je všech 10 útočníků. Boj s nimi trval šest hodin. Na letišti, které spojuje ekonomickou metropoli Pákistánu se světem, byly pozastaveny všechny lety a provoz bude podle úřadů obnoven nejdříve v pondělí večer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na letiště v Karáčí nepřežilo 26 lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Oblast osvobozena. Žádné škody na letadlech. Požár, který byl již uhašen, nepostihl letadlo, ale jednu budovu. Všechna hlavní centra (letiště) jsou neporušena. Útočníci byli zatlačeni do dvou oblastí a zlikvidováni,” citovaly agentury mluvčího armády, která pomohla policii útok zastavit.

Útok začal na méně používaném terminálu pro lety VIP. „Jeden z útočníků se vyhodil do povětří, když jsme na něj stříleli,” řekl agentuře AFP k jedné z explozí představitel zasahujících bezpečnostních sil.

Foto: Akhtar Soomro, Reuters

Příbuzní oběti v pákistánské sanitce

Útočníci byli podle bezpečnostních sil převlečeni za příslušníky policejní hlídky a vyzbrojeni střelnými zbraněmi, raketomety a výbušninami. „Byli dobře vycvičeni. Plán jejich útoku byl velmi dobře promyšlený,” citovala AP představitele místních úřadů. Chtěli zničit některá letadla, ale podle něj se jim to nepodařilo.

Kromě střelby zazněly z letiště také dva silné výbuchy a v televizních záběrech byl vidět požár. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám