Hlavní obsah

V Pákistánu zadrželi bratry, kteří ukamenovali sestru

– Islámábád

Pákistánská policie ve středu zatkla dva bratry, kteří spolu s dalšími příbuznými ukamenovali svou sestru Farzanu Parvínovou, protože odmítala zrušit sňatek, který neschválila její rodina. S odvoláním na místní policii to uvedla agentura AP.

Foto: K.M. Chaudary, ČTK/AP

Muhammad Ikbál v sanitce nad tělem své ukamenované ženy

Článek

Bratři Ghulám a Zahíd Alíovi byli zatčeni po rozsáhlém pátrání v provincii Paňdžáb. Policie zadržela za účast na vraždě také muže, kterého pětadvacetileté Farzaně určila za manžela rodina.

Hned po útoku byl zatčen otec zabité, který dceru chytil do smyčky z plátna. Uvedl, že svého činu nelituje.

Minulý pátek byli zatčeni další čtyři příbuzní, mezi nimi Farzanini bratranci a strýc.

Zatčení rodinných příslušníků ženy je dalším obratem v celém případu. Původně policie stíhala její příbuzné, kteří Farzanu napadli cestou k soudu v Láhauru. Ukamenovali ji cihlami a ubili klacky.

Když ale vyšlo najevo, že Farzanin manžel Muhammad Ikbál zabil svou první ženu, aby jí dal najevo, jak o ni stojí, začala police podezírat jeho. [celá zpráva] Z útoku ho obvinila sestra mrtvé. [celá zpráva]

Ikbál u činu byl, útočníci mu údajně zabránili, aby svou ženu chránil a zbili ho. Jeden jeho známý se pak marně snažil vyburcovat policii k zásahu, ta ale nezakročila. [celá zpráva] Nyní se vyšetřovatelé vrátili k původní verzi případu.

V Pákistánu se očekává, že manžela ženě vybere rodina. Pokud to odmítne a zvolí si muže sama, rodinu tím podle přesvědčení konzervativních Pákistánců zostudí a příbuzní pak vykonají „vraždu ze cti”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám