Hlavní obsah

V Indii hromadně znásilnili další dvě dívky a pověsili je na mangovník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden muž byl ve čtvrtek zadržen kvůli vraždám dvou nezletilých dívek ve vesnici v okrese Badaun v indickém státě Uttarpradéš. Dvojici nalezli vesničané oběšenou na stromě ve středu ráno. Dívky byly předtím ještě hromadně znásilněny.

Foto: Reuters

Po vraždě studentky v roce 2012 se v Indii zvedla vlna protestů.

Článek

Policie pátrá po dalších dvou pachatelích, uvedla stanice BBC, která odkázala na místního důstojníka Atula Saxena. „Stále vyšetřujeme zmizení dívek, jejich znásilnění i oběšení,“ prohlásil Saxena. Podle příbuzných dívek je pachatelů pět a pocházejí z vesnice.

Oběťmi jsou dvě sestřenice ve věku 14 a 15 let, které odešly v úterý na pole a už se nevrátily. Pitva ukázala, že před oběšením na mangovník byly znásilněny a uškrceny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V souvislosti s případem byli také propuštěni ze služby dva policisté, kteří ignorovali hlášení o zmizení dívek.

Brutální násilí na ženách a dívkách není v Indii výjimečné. Snaha o účinnější potírání sexuálních zločinů a zpřísnění zákonů je patrnější od prosince 2012, kdy gang mužů v autobuse v Dillí znásilnil a zavraždil 23letou studentku. Zemi poté zachvátily masové protesty.

Podle agentury AP je v Indii, kde žije 1,2 miliardy lidí, znásilněna žena každých 22 minut. Podle aktivistů je to však ještě častěji, protože mnohé oběti znásilnění vůbec neohlásí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám