Hlavní obsah

Popravte ho co nejrychleji, žádal úřady vzlykající otec tchajwanského vraha

– Tchaj-pej

Tragédie, která se před týdnem odehrála v tchajpejském metru, byla první svého druhu od otevření podzemní dráhy v roce 1996. Jednadvacetiletý mladík tam ubodal čtyři lidi a další dvě desítky zranil. Rodiče vraha teď požadují po úřadech, aby byl jejich syn co nejrychleji popraven.

Foto: ČTK/AP

Útok, který se odehrál minulou středu, byl prvním svého druhu od otevření metra v Tchaj-peji v roce 1996.

Článek

Matka a otec mladíka předstoupili před novináře a se slzami v očích se omluvili pozůstalým. „I když je to naše dítě, zločin, který spáchal, je neodpustitelný," řekl médiím vzlykající otec.

„Myslím, že by měl být odsouzen k smrti. Měl by si to sám vyzkoušet. Jen tímto způsobem se může bolest obětí a zraněných i jejich rodin alespoň trochu zmírnit," dodal. Zároveň vyzval soudce, aby rozsudek vynesli co nejrychleji. „Doufáme, že se náš syn dokáže chovat správně ve svém příštím životě," dodal.

Útok mladík urychlil

Mladík, kterého po činu zadržela policie, se přiznal. Podle policistů při výslechu uvedl, že chtěl „udělat podobnou 'velkou věc' už od dětství". „Původně to plánoval až po dokončení vysoké školy, ale minulý týden se rozhodl, že už nebude čekat," dodali policisté. [celá zpráva]

Útočník neměl zdravotní záznamy o žádné duševní poruše. Podle místních sdělovacích prostředků byl posedlý online střílečkami a už od střední školy psal hororové příběhy. Po útoku byla v metru posílena bezpečnost.

Podzemka v tchajwanské metropoli přepraví asi 1,85 miliónu lidí denně. Tchaj-wan patří mezi země, kde je v platnosti trest smrti. Navzdory protestům skupin na ochranu lidských práv Tchaj-wan minulý měsíc popravil pět odsouzených čekajících na vykonání trestu v cele smrti. Loni bylo na Tchaj-wanu popraveno šest osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám