Hlavní obsah

Severní Korea není skutečnou zemí a musí zmizet, přitvrdil Soul

Soul

Slovní přestřelky mezi znepřátelenými korejskými státy nabyly v pondělí na síle. Mluvčí jihokorejského ministerstva obrany Kim Min-sok prohlásil, že KLDR ”není skutečnou zemí a musí brzy zmizet”.

Foto: Kcna, Reuters

Vůdce KLDR Kim Čong-un s manželkou a důstojníky severokorejské armády

Článek

"Severní Korea není skutečná země. Nedodržuje lidská práva a svobody. Existuje pouze, aby přinášela prospěch jedinému člověku (diktátoru Kim Čong-unovi)," řekl na tiskové konferenci mluvčí Kim Min-sok. "Je to imaginární země, která neustále lže a používá zastaralou rétoriku. Proto by měla přestat existovat," dodal Kim Min-sok podle agentury Reuters v netypicky agresivním vyjádření.

Reagoval na nejnovější kritiku ze strany Severní Koreje. Severokorejská armáda uvedla, že výsledky americko-jihokorejského vyšetřování týkajícího se bezpilotních letounů vyslaných na jih jsou konfrontačním spiknutím, za nímž stojí vláda jihokorejské prezidentky Pak Kun-hje. Tu Pchjongjang opět označil za "politickou prostitutku".

KLDR přitvrdila ve výrazech

Pchjongjang nedávno označil jihokorejskou prezidentku za "vrtošivou děvku v područí jejího pasáka Baracka Obamy" a označil ji také za „ženu útěchy“, což byl termín, jímž se označovaly ženy Japonci donucené k prostituci. [celá zpráva]

O Obamovi zase severokorejský tisk tento měsíc psal jako o "opici, která nemá ani rysy lidského stvoření".

Americko-jihokorejský tým zkoumal tři bezpilotní letouny, které se našly během dvou týdnů na přelomu března a dubna na jihokorejském území poblíž společné hranice. Dospěl k závěru, že stroje patřily Severokorejcům a jejich úkolem byla špionáž klíčových jihokorejských zařízení. Podle naprogramování palubních přístrojů se měly vrátit do KLDR. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám