Hlavní obsah

Bez výsledku. Pátrání po zmizelém boeingu na mořské hladině skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth
Aktualizováno

Pátrání po troskách zmizelého malajsijského Boeingu 777 na hladině Indického oceánu skončilo, oznámila ve středu Austrálie. Nyní se hledání soustředí na mořské dno.

Foto: Tomasz Bartkowiak, Reuters

Zmizelý Boeing 777 Malaysian Airlines na archívním snímku.

Článek

Hledání ukončila letadla i většina lodí v oblasti západně od pobřeží Austrálie. Boeing s 239 lidmi na palubě zmizel 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Z neznámých důvodů se podle vyšetřovatelů stočil na jih.

Pátrači v minulých týdnech opakovaně zaznamenali signály podobné těm, které vysílají černé skříňky v letadlech. Nepodařilo se je však najít a jejich baterie jsou už vybité. Po boeingu pátraly týmy z osmi zemí na ploše 4,5 miliónu kilometrů čtverečních oceánu. Navzdory dosavadním neúspěchům však úřady trvají na tom, že hledání se soustřeďuje na správnou oblast.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po troskách ztraceného boeingu pátrá miniponorka Bluefin 21Video: Reuters

Hledání se od nynějška soustředí na průzkum mořského dna. Rozšíření podmořského pátrání oznámil již v pondělí australský premiér Tony Abbott. Na mořském dně dosud pátrala americká ponorka Bluefin 21, rovněž ale bezvýsledně. Bude v akci pokračovat společně s dalšími technologiemi. Nová fáze hledání může podle Abbotta trvat šest až osm měsíců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám