Hlavní obsah

Naděje na přežití 268 nezvěstných z jihokorejské lodi je mizivá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Oficiální počet mrtvých z jihokorejského trajektu, který ve středu ráno ztroskotal se 475 lidmi na palubě nedaleko pobřeží Korejského poloostrova, se zvýšil z 18 na 28. Stále se ale pohřešuje 268 osob a naděje najít někoho z nich naživu je mizivá. Sdělily to v pátek místní úřady. Přicházejí rozporuplné zprávy ohledně pokračujících záchranných prací.

Foto: Yonhap, Reuters

Záchranáři se snaží dostat do trupu lodi, kde by mohli pasažéři přežít ve vzduchových kapsách.

Článek

Místní televize uvedla, že tým osmi potápěčů v pátek vstoupil do převráceného plavidla a pátrá po případných přeživších. Potápěči podle ní již prohledali jídelnu a kavárnu trajektu, kde prý byla většina lidí v době neštěstí, jehož příčiny asi 25 kilometrů od pobřeží  stále nejsou známy. Jihokorejská pobřežní stráž krátce poté popřela, že potápěči již vstoupili do trupu lodě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z vnitřku potopeného trajektu Video: Reuters

Pobřežní stráž také vyvracela páteční tvrzení médií, že vrak trajektu je již zcela pod hladinou moře. Podle snímků přenášených weby se však zdá, že plavidlo je mnohem více potopené než ve čtvrtek a je z něj nad hladinou vidět jen málo.

Kapitán potopeného trajektu se omluvil příbuzným pohřešovanýchVideo: Novinky/Reuters

Dění kolem nehody také rozvířila oficiální zpráva, že u kormidla jihokorejského trajektu nebyl v době tragédie kapitán, ale třetí lodní důstojník. Kapitán možná nebyl ani na můstku, sdělil to na tiskové konferenci představitel jihokorejského vyšetřovacího týmu.

Poslední velké neštěstí s lodním trajektem se v Jižní Koreji přihodilo v roce 1993, kdy o život přišlo 292 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám