Hlavní obsah

Přes 70 mrtvých při atentátech v Nigérii

– Abuja • Aktualizováno

Nejméně 71 mrtvých a 124 zraněných si vyžádala dvojice explozí na přeplněném autobusovém nádraží na předměstí nigerijského města Abuja. Počet obětí upřesnila tamní policie, uvedla agentura AFP. Původně svědci mluvili o desítkách mrtvých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Exploze na autobusovém nádraží v Nigérii si vyžádaly desítky mrtvýchVideo: Reuters

 
Článek

K atentátům došlo v pondělí ráno ve chvíli, kdy cestující chtěli nastoupit do autobusů a taxíků, které je měly odvézt do centra metropole.

"Čekala jsem na autobus, když jsem uslyšela ohlušující explozi, pak jsem viděla stoupající dým. Lidé v panice utíkali do všech stran," řekla očitá svědkyně Mimi Danielsová. Následoval pak prý ještě jeden výbuch.

Foto: Afolabi Sotunde, Reuters

Vojenská ambulance přiváží do nemocnice v Abuji zraněné po bombovém útoku.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, úřady však předpokládají, že za akcí stojí islamistická skupina Boko Haram. Po jejích atentátech jen od středy do neděle v zemi zemřelo na 200 civilistů.

Boko Haram, která chce na severu Nigérie zavést radikální formu islámu, bojuje proti centrální vládě už od roku 2009. Její útoky a boje s vládními jednotkami na severu země si podle zprávy Amnesty International (AI) z minulého týdne vyžádaly od začátku letošního roku nejméně 1500 obětí. Asi 250 000 civilistů bylo donuceno kvůli bojům opustit své domovy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám