Hlavní obsah

Byl jsem do ní blázen, hájí se Pistorius před soudem

– Pretoria

Fenomenální jihoafrický běžec Oscar Pistorius v úterý před soudem opakoval, že nechtěl zabít svoji přítelkyni Reevu Steenkampovou. Kromě jiného vysvětloval, že do ní byl bláznivě zamilovaný.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Oscar Pistorius

Článek

„Měl jsem Reevu velice rád, možná víc než ona mne,“ uvedl uplakaný atlet, když soudu přečetl některé zprávy, které si s přítelkyní posílali. Nevyhnul se ani té, v níž mu Steenkampová psala, že z něj má občas strach. Obsah této zprávy byl u soudu zveřejněn už dříve. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pistorius k tomu v úterý uvedl, že s partnerkou měli pouze v danou chvíli dočasné potíže.

„Nechal jsem jí prostor, ale to nebylo vždycky jednoduché. Byl jsem do ní zblázněný,“ poznamenal Pistorius a dodal, že poté, co se s modelkou v listopadu 2012 seznámil, o měsíc později už spolu trávili Vánoce. „V lednu jsme už začali mluvit o plánech do budoucna,“ uvedl.

Sedmadvacetiletý Pistorius zastřelil svoji o tři roky starší přítelkyni loni v únoru ve svém domě. Tvrdí, že se bránil domnělému zloději, když ho v noci zaslechl na toaletě. Myslel si, že přítelkyně spí v ložnici.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

V případě, že soud uzná argumenty žalobců o úmyslu zabít Steenkampovou, hrozí Pistoriovi doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám