Hlavní obsah

Devítiměsíční batole obvinili z pokusu o vraždu

Láhaur

Pákistánský soud v pátek narazil na kuriózní policejní obvinění proti devítiměsíčnímu dítěti, a to z pokusu o vraždu. Policie totiž chlapce přistihla, jak společně s dalšími členy rodiny hází kameny na pracovníky firmy dodávající plyn, kteří vyšetřovali jeho nezákonný odběr na předměstí Láhauru. Trestní odpovědnost v Pákistánu za násilný čin vedoucí k ohrožení života je na západní poměry i tak hodně nízký: od sedmi let věku, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obviněný devítiměsíční chlapec byl předvolán k soudu Video: Reuters

 
Článek

Soud po zjištění, že mezi třemi desítkami podezřelých bylo zahrnuto i dítě, nařídil, aby policista, který sepsal příslušné obvinění, byl postaven mimo službu. "Předvolané" dítě plačící na rameni svého dědečka pak osvobodil.

"Každý se u soudu ptal: Jak může být tak malé dítě zapleteno do takového soudního případu? Co to máme za policii?" reagoval podle AFP dědeček před novináři.

"Soud by měl prostě uznat nevinu tohoto dítěte, protože minimální věková hranice trestní odpovědnosti je sedm let," dodal ještě před osvobozujícím soudním verdiktem advokát rodiny.

Pákistán loni zvýšil trestní zodpovědnost ze sedmi na 12 let věku s výjimkou teroristických činů, mezi které se počítají i některé případy zabití či pokusů o zabití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám