Hlavní obsah

Tálibán zaútočil na budovu volební komise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Ústředí afghánské volební komise v úterý napadla skupina útočníků. Uvedla to afgánská policie, podle níž se atentátníkům podařilo proniknout do budovy. K akci se přihlásil Tálibán.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Příslušník afghánských bezpečnostních sil se blíží k místu, odkud útočili tálibové.

Článek

Na útoku se mělo podílet několik sebevražedných atentátníků. Z místa byly slyšet exploze a střelba.

Mluvčí Tálibánu Zabiulláh Mudžáhid v e-mailové zprávě oznámil, že ozbrojená skupina sebevražedných atentátníků po mohutné explozi podnikla od budovy volební komice

Podle prvních zpráv měl být napaden dům jednoho z kandidátů na prezidenta, favorizovaného Ašrafa Ghaního, pak ale policie upřesnila místo útoku.

"Útok byl namířen proti úřadu nezávislé volební komise sousedícímu s domem Ašrafa Ghaního. Jeho dům byl také útočníky zasažen. Ghaní nebyl doma, ale jeho rodina ano,“ sdělil politikův poradce. Útočníci se dostali do přestřelky s ochrankou střežící Ghaního dům,

Zatím není jasné, zda si útok či útoky vyžádaly nějaké oběti, podle mluvčího policie Sadika Sadikkiho boj s útočníky dál pokračuje.

Prezidentské volby se konají 5. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám