Hlavní obsah

Pistorius prodává dům, aby měl na právníky

Novinky, rei
Johannesburg

Jihoafrický atlet Oscar Pistorius prodává svůj dům, v němž loni zastřelil svoji přítelkyni Reevu Steenkampovou, aby mohl zaplatit právníky. Pistorius čelí obžalobě z vraždy, za což mu hrozí trest doživotního vězení.

Foto: ČTK/AP

Oscar Pistorius u soudu

Článek

„Stalo se nezbytným, aby se dům pana Pistoria prodal k pokrytí narůstajících nákladů,“ prohlásil běžcův právník Brian Webber.

Jednou z příčin je skutečnost, že se proces táhne déle než původně odhadované tři týdny. Od Pistoria se navíc hned po incidentu odvrátili velcí sponzoři.

Letecké záběry střeženého domu Oscara Pistoriuse

Podrobnosti o prodeji luxusní vily nejsou k dispozici. Cena domu byla vloni jen pár dní před vraždou odhadnuta na pět miliónů randů (zhruba 9,2 miliónu korun).

Pistorius vlastní ještě tři menší nemovitosti.

Foto: Profimedia.cz

Dům Oscara Pistoria v Pretorii

Pistorius se do domu po vraždě nevrátil, jelikož ho policie zapečetila. Podle právníka Webbera je ale „nemyslitelné, že by se tam někdy vrátil“.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Svoji přítelkyni Pistorius zabil v noci na svatého Valentýna. Tvrdí, že se bránil domnělému zloději, jehož zaslechl v místnosti s toaletou. Atlet pálil přes dveře v koupelně čtyřikrát, svoji přítelkyni zasáhl třikrát, z toho jednou do hlavy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám