Hlavní obsah

Pohár hněvu příbuzných ze zmizelého boeingu začíná přetékat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Příbuzným cestujících Boeingu 777 Malaysia Airlines došla ve středu trpělivost. Čekali v Kuala Lumpuru před místností, kde se konala tisková konference k pátrání po stroji s transparenty kritizujícími místní úřady. Malajsijští představitelé jim bránili i v kontaktu s odcházejícími čínskými novináři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pohár hněvu příbuzných ze zmizelého boeingu začíná přetékatVideo: Reuters

 
Článek

Reportér BBC byl odstrčen od příbuzných s transparenty. Žena středního věku zoufalým hlasem naříkala. „Poskytují nám každý den jiné zprávy. Kam zmizel let? Najděte naše příbuzné. Najděte letadlo!“

Malajsijská vláda se později omluvila za postup před sálem, kde probíhala tisková konference, a nařídila vyšetřování se slovy: „Lze si jen představit muka, jakými procházejí“.

Foto: Edgar Su, Reuters

Čínskou příbuznou odvádějí od místnosti, kde probíhala tisková konference ke zmizelému Boeingu 777.

Malajsijský ministr dopravy ve středu popřel úterní zprávy, že letadlo bylo spatřeno u Malediv. Mylnou informaci uvedl místní rada s odvoláním na deset svědků, kteří právě 8. března v 6:15 viděli velké letadlo v barvám aerolinek. Spekulaci přiživovala i skutečnost, že v letovém simulátoru zabaveném v počítači kapitána stroje bylo i maledivské letiště.

Malajsie je tvrdě kritizována, že není schopna poskytnout relevantní informace, i za lapsy při vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám