Hlavní obsah

Rodiny Češek unesených v Pákistánu doufají v jejich návrat

Praha

Rodiny dvou českých turistek, které před rokem unesli v Pákistánu neznámí ozbrojenci, děkují všem, kteří se v případu angažují. Věří, že se obě brzy najdou. Uvedly to ve čtvrtek ve společném prohlášení.

Foto: Facebook

Češky unesené v Pákistánu

Článek

"Věříme, že nalezneme cestu, aby se vše posunulo správným směrem a holky byly brzy zase s námi. Jsme velmi vděční za veškeré projevy podpory a moc si jich vážíme," uvádí ve společném prohlášení rodiny unesených Češek.

Skupina osmi až deseti ozbrojenců unesla loni 13. března tehdy čtyřiadvacetileté Češky v jihozápadní pákistánské provincii Balúčistán. Ženy cestovaly z Íránu do Indie.

Unesené Češky v Pákistánu mluví na novém videu o smrtiVideo: Ministerstvo zahraničních věcí

Na internetu se později objevily dva videozáznamy s unesenými: první loni v červnu a druhý o čtyři měsíce později. Na dřívějších záběrech pořízených údajně v polovině dubna Češky tvrdily, že jsou zdravé, ale že jejich životy jsou ohroženy. Druhý videozáznam vznikl údajně v srpnu a působí více skličujícím dojmem - dívky mluví o zhoršujícím se zdravotním stavu, špatném přístupu k jídlu a vodě, a dokonce i o tom, jak si přejí být pohřbeny.

Češky unesené v Pákistánu žádají o pomoc, jejich životy jsou v ohroženíVideo: Facebook

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám