Hlavní obsah

Podezřelí pasažéři ve zmizelém boeingu byli Íránci

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Dva muži, kteří cestovali ve zmizelém malajsijském boeingu na ukradené pasy, byli íránští občané. V úterý to oznámila malajsijská policie. Vyšetřovatelé se nedomnívají, že měli napojení na teroristy.

Foto: Malaysian Police/Handout, Reuters

Íránci cestovali na kradené pasy, mířili do Evropy.

Článek

Dvojice ve věku 19 a 29 let přicestovala do Malajsie na své íránské doklady z Dauhá. Dál směřovali do Evropy. Přinejmenším jeden z nich chtěl do Německa, kde měl v úmyslu požádat o azyl. Vyšetřovatelé jsou v kontaktu s jeho matkou, která na něj čekala ve Frankfurtu nad Mohanem.

Dvojice cestovala na pasy, které byly vloni a předloni ukradeny Italovi Luigimu Maraldimu a Rakušanovi Christianu Kozelovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po zmizelém letadle pokračuje dál bez výsledků Video: Reuters

Podle zpráv některých thajských médií se i druhý muž chystal usadit v Evropě. Oba si údajně letenky zakoupili prostřednictvím thajského a íránského prodejce.

Zatím není jasné, co se s letadlem s 239 lidmi na palubě stalo. Úřady v úterý rozšířily pátrání na další oblasti. Na akci se podílejí záchranné týmy z devíti zemí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám