Hlavní obsah

Pistoriovi se při čtení pitevní zprávy u soudu chtělo zvracet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

U soudu v jihoafrické Pretorii v pondělí pokračuje soud s běžcem Oscarem Pistoriem, obžalovaným z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové. Atlet se při výpovědi patologa opakovaně hlasitě dávil a zdálo se, že zvrací do kýble přistaveného k nohám, informovaly stanice BBC a SkyNews.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Článek

Soudce předem zakázal, aby výpověď profesora Gerta Saaymana z Pretorijské univerzity o pitevním nálezu zaznamenávaly mikrofony a kamery přítomných novinářů, jelikož by to bylo nemorální a mohlo by to zneuctít památku zesnulé.

Saayman mimo jiné vypověděl, že Pistorius použil náboje 9mm Parabellum, které se při nárazu rozevřou, takže při zasažení tkáně způsobí ještě větší zranění. Jelikož ale Pistorius střílel přes dveře, zasáhly střely Steenkampovou už rozevřené i s dřevěnými třískami.

Foto: Thembani Makhubele, Reuters

Oscar Pistorius s přítelkyní Reevou Steenkampovou

Pistorius modelku Steenkampovou zastřelil loni v únoru ve svém domě. Tvrdí, že si myslel, že v koupelně je zloděj a přítelkyně spí v ložnici o poschodí výš. Obžaloba se snaží dokázat, že to byla úkladná vražda. Devětadvacetiletému atletovi hrozí doživotí.

Pistorius Steenkampovou zasáhl třikrát - do ruky, hlavy a boku. Jeden ze sousedů, který ho nad tělem oběti našel, u soudu vypověděl, že umírající žena měla ve vlasech mozkovou tkáň. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám