Hlavní obsah

Krejčíř se znovu odvolá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Český podnikatel Radovan Krejčíř, který je v Jihoafrické republice ve vazbě kvůli podezření z únosu a obchodu s drogami, se hodlá již potřetí odvolat proti zamítnutí svého propuštění na kauci. Informoval o tom ve středu server iafrica.com s odvoláním na Krejčířova právníka.

Foto: koláž Novinky s použitím ČTK/AP

Radovan Krejčíř

Článek

Krejčíř je ve vazbě od loňského listopadu. Policie ho podezřívá, že s komplici unesl a mučil bratra drogového kurýra, který měl údajně pro českého podnikatele do Austrálie dopravit 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 miliónů randů (přibližně 48 miliónů Kč). Kurýr i s drogami ale zmizel a Krejčíř ho prý chtěl přes jeho bratra vypátrat.

První žádost soud zamítl už v prosinci s odůvodněním, že Krejčířovi nelze věřit a mohl by se pokusit o útěk do zahraničí. Druhý pokus českému podnikateli nevyšel o měsíc později.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Podle serveru Times Live Krejčířův právník Piet du Plessis v úterý uvedl, že nová žádost o propuštění na kauci bude podána příští týden. Nic bližšího neřekl, jen to, že bude založena na nových skutečnostech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám