Hlavní obsah

Studenty zavalila zřícená střecha univerzitní budovy, deset mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul
Aktualizováno

Několik desítek studentů uvěznily v pondělí trosky zřícené univerzitní budovy v Kjongdžu v jihovýchodní části Jižní Koreje. Bilance obětí v úterý stoupla z devíti na nejméně deset. Zraněných je přes sto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pád střechy budovy v Jižní KorejiVideo: Reuters

 
Článek

"Máme potvrzeno deset mrtvých, dva lidé byli vážně zraněni a 101 utrpělo tržné rány a pohmožděniny," řekl novinářům na tiskové konferenci v Soulu mluvčí ministerstva bezpečnosti. Devět z obětí byli vysokoškoláci, desátou se stal organizátor koncertu.

Hala, v níž se studenti shromáždili, byla prefabrikovaná budova z pevných rámů a postranních panelů, jaké se běžně používají například na sklady nebo letecké hangáry. "Strop se propadl vepředu nedaleko pódia," řekl jeden ze studentů zpravodajské stanici YTN. "Vypukla panika, všichni utíkali k východům, křičeli a ječeli," dodal.

Podle agentury AFP se ve večerních hodinách zřítila střecha budovy s koncertní síní kvůli těžkému sněhu na ní. Uvnitř bylo zhruba 560 studentů.

Hala byla součástí střediska Mauna Ocean Resort, kam se sjelo téměř 1000 čerstvých vysokoškoláků na úvodní kurz před studiem na jazykové škole ve městě Pusan

Záchranářům příjezd na místo komplikoval sníh. V oblasti výjimečně hustě sněží už týden.

Sněhové bouře trápí i Čínu nebo Japonsko. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám