Hlavní obsah

Střety v Caracasu si vyžádaly dva mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Dva mrtvé a 23 zraněných si vyžádaly čtvrteční demonstrace a potyčky mezi odpůrci a stoupenci vlády prezidenta Nicoláse Madura ve venezuelské metropoli Caracasu. Informovala o tom venezuelská prokuratura.

Foto: Carlos Garcia Eawlins, Reuters

V přestřelce s policií zemřel jeden provládní aktivista a jeden student.

Článek

Je to dosud nejhorší výsledek serie protivládních protestů v zemi od loňského dubnového nástupu prezidenta Madura. V přestřelce zemřel jeden provládní aktivista a jeden student, uvedla vrchní státní zástupkyně Luisa Ortega Díazová.

Na ulicích Caracasu a dalších měst se už několik týdnů odehrávají protivládní demonstrace. Ve čtvrtek se sešla v Caracasu i demonstrace stoupenců vlády a v jejím závěru nastala přestřelka. Policie předtím reagovala na pálení pneumatik na ulicích slzným plynem a střelbou gumovými projektilů.

Opozice vystupuje proti rozmachu kriminality, korupci a ekonomickému propadu. Maduro, který převzal vedení státu z rukou krajně levicového autoritáře Huga Cháveze, tvrdí, že jeho vládu chtějí svrhnout pravicoví "fašisti".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám