Hlavní obsah

Vyšetřovatelé žádají FBI o přístup k Pistoriově iPhonu

Novinky, rei
Pretoria

Vyšetřovatelé z JAR se pokoušejí dostat ke zprávám v mobilu paralympijského běžce Oscara Pistoria, obžalovaného z vraždy přítelkyně a modelky Reevy Steenkampové. Věří, že jejich obsah by mohl zásadně přispět k objasnění případu. Odemčení atletova iPhonu výrobní firmou Apple musí posvětit americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), napsal server Eyewitness News.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Článek

Vyšetřovatelé před rokem, na Valentýna, našli v koupelně, kde byla 29letá Steenkampová v noci zastřelena, dva přístroje iPhone a dva Blackberry. Sedmadvacetiletý Pistorius tvrdí, že si nepamatuje přístupový kód ke svému telefonu.

Soud s atletem má začít příští měsíc. Očekává se výpověď víc než sta svědků včetně Pistoriovy sestry a bývalých přítelkyň.

Pistorius tvrdí, že střílel na domnělé lupiče a netušil, že v koupelně je jeho přítelkyně. Žalobci jeho verzi nevěří.

Foto: Frennie Shivambu/JustusMedia, Reuters

Reeva Steenkampová a Oscar Pistorius

Fenomenálnímu atletovi, který závodil také na olympiádě s běžci bez hendikepu, hrozí doživotní trest s minimálně 25 lety povinně strávenými ve vězení, než by mohl požádat o předčasné propuštění. Obžaloba byla před časem rozšířena ještě o nelegální držení munice. Podle obžaloby navíc paralympijský šampión nezákonně dvakrát střílel na veřejnosti. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám