Hlavní obsah

Na předměstí Sydney hromadně znásilnili čtrnáctiletou dívku

Sydney

Čtrnáctiletou Australanku znásilnilo v noci na neděli šest mužů, když se vracela domů od kamarádky přes park Bill Coulborne Reserve v Blacktownu na západním předměstí Sydney. Útokem byla natolik traumatizována, že mohla vypovídat až v pondělí, uvedl list Guardian.

Foto: Mick Tsikas, Reuters

Australští policisté při razii (ilustrační foto)

Článek

Když dívka kolem 23. hodiny šla po jedné z cest v nevelkém parku, přistoupil k ní neznámý muž. Osahával ji, načež ji srazil k zemi a sexuálně napadl. Během následujících třiceti minut ji sexuálně napadlo i dalších pět neznámých mužů.

Po spáchání činu utekli. Dívka se pěšky vrátila do kamarádčina domu, odkud zavolala policii. Napadenou odvezla sanitka.

„Vzhledem ke svému věku byla tak traumatizována, že se to nedá ani popsat,“ uvedl superintendant Garry Merryweather, který vede policejní oddělení v jinak poklidné rezidenční čtvrti Blacktown. Podle něj nebyla schopna hned po útoku vypovídat a trvalo den, než se její stav zlepšil. „K našemu zpoždění při informování veřejnosti částečně přispělo, že mladá dívka byla v šoku,“ uvedl.

Nyní je ale znám popis útočníků – jde o muže afrického vzezření ve věku kolem dvaceti let. Merrywheather apeluje hlavně na členy jejich komunity: „Je vysoce pravděpodobné, že museli někomu něco říci. Když lidé nezavolají a nebudou kontaktovat policii, promíjejí toto hrozné chování.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám