Hlavní obsah

Kvůli Krejčířovi mělo v JAR vypuknout vraždění, smrt hrozila 10 vyšetřovatelům

Johannesburg

Kolem uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, který je nyní držen v Jihoafrické republice ve vazbě pro podezření z únosu a přípravy vraždy, mělo zřejmě vypuknout ještě větší vraždění, než se původně předpokládalo.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

Podle serveru jihoafrického listu The Times totiž policie zjistila v inteligentních mobilních telefonech a tabletech čtyř zadržených osob, že jde o podezřelé nájemné vrahy, a objevila informace o nejméně deseti policistech z týmu vyšetřujícího Krejčířovy aktivity. Všichni tito důstojníci údajně měli být zabiti.

Podezřelí, tři muži a žena, stanuli v pondělí před soudem s obviněním z přípravy vraždy, ozbrojené loupeže, únosu, krádeže vozidel a také z nelegálního držení zbraní. Jejich případ byl odročen na další pondělí. Podle policie by údaje z jejich přístrojů měly pomoci vypátrat i objednavatele vražd, jímž nemůže být údajně nikdo jiný než samotný Krejčíř.

Původně se hovořilo o dvou potenciálních obětech - policejním důstojníkovi a také soukromém detektivovi Paulu O'Sullivanovi, který se sledování Krejčíře v JAR věnuje dlouhodobě.

V Česku pravomocně odsouzený podnikatel byl v JAR zatčen naposledy v prosinci spolu se třemi Jihoafričany. Vyšetřovatelé je viní, že unesli a mučili bratra údajného Krejčířova drogového kurýra, který měl do Austrálie dopravit 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 miliónů randů (48 miliónů Kč). Kurýr i s drogami ale zmizel a podnikatel ho prý chtěl přes jeho bratra vypátrat. Krejčíř všechna obvinění odmítá.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007, v zemi požádal o azyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám