Hlavní obsah

Zřícená budova v Indii zabila 15 lidí, další dvě desítky zůstaly pod troskami

Téměř dvě desítky lidí zahynuly při sobotním zřícení rozestavěné pětipodlažní budovy v jižní Indii. Záchranáři podle tamních úřadů našli zatím 15 mrtvých dělníků, pod troskami se ale nacházejí další dvě desítky osob. Zřícení budovy přežilo deset lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají trosky zřícené budovy v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo odpoledne v přímořském letovisku, které leží asi 70 kilometrů od města Panadži, což je metropole indického státu Góa.

Budova se podle svědků zřítila "jako domeček z karet" a záchranáři stále odstraňují sutiny. Minimálně tři dělníci byli převezeni s vážnými zraněními do nemocnice.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zřícená budova ve městě Canacona.

"Bylo to jako zemětřesení, když budova spadla. Zprvu nebylo kvůli množství prachu možné vidět, co se vlastně stalo," citovala v sobotu agentura AP jednoho z očitých svědků.

Policie v neděli dál hledala osoby, které stavbu objednaly a prováděly. Tito lidé jsou od soboty nezvěstní. Úřady na základě prvních poznatků z místa katastrofy věří, že projekt stavby byl chybný.

Přesná příčina sobotního neštěstí ještě není známa, ale podobné případy nejsou v Indii ničím výjimečným. Vysoká poptávka a laxní předpisy totiž svádí developery k tomu, aby používali levnější a neodpovídající materiály, anebo stavěli bez povolení více pater, než s kolika počítaly plány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám