Hlavní obsah

Novozélandská policie našla mrtvého muže a potvrdila, že je to Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Castlepoint
Aktualizováno

Novozélandská policie objevila nedaleko města Castlepoint tělo muže. Policie z Mastertonu, která se případem zabývá, potvrdila, že jde o českého občana. Podle předchozích informací by mohlo jít o Miroslava Tvaroha, který se od Štědrého dne pohřešuje.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží u Castlepointu v severovýchodní části Nového Zélandu

Článek

Čtyřiatřicetiletý Miroslav Tvaroh, který žil na Novém Zélandu od roku 2005, odešel ze svého domova v Castlepointu 24. prosince v sedm hodin ráno. Jeho partnerka zalarmovala policii, když se toho dne večer nevrátil domů.

Do pátrání se zapojila policie i dobrovolníci a celou středu pročesávali oblast kolem pobřežního města. Práci jim stěžoval silný vítr.

Policie se domnívá, že muž zemřel po pádu ze skály. Příčinu smrti ale ještě musí potvrdit soudní lékař.

Čeští diplomaté jsou připraveni pomoct

Jak uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová, zprávu zaznamenali pouze v médiích.

"Náš zastupitelský úřad nebyl požádán o spolupráci," řekla. Nový Zéland spadá pod velvyslanectví v Austrálii a v působnosti má rovněž ostrovy v Oceánii.

"V případě potřeby budeme podnikat standardní kroky při úmrtí občana v zahraničí," dodala mluvčí. Úřad může pomoci například s pohřbením osoby v místě úmrtí nebo s přepravou lidských ostatků do České republiky.

Miroslav Tvaroh přijel na Nový Zéland před osmi lety, chtěl tam zůstat pouze na kratší dobu a pracovat. Uspěl tam ale jako fotbalista v místní soutěži a v zemi se usadil.

Reklama

Související články

Na Novém Zélandu pohřešují 34letého Čecha

Novozélandská policie pátrá po 34letém Čechovi Miroslavu Tvarohovi. Ztratil se na Štědrý den. Tvaroh v zemi žije od roku 2005. Podle serveru Fairfax NZ News má...

Výběr článků

Načítám