Hlavní obsah

Filipínský autobus spadl z visuté výpadovky na dodávku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila
Aktualizováno

Nejméně 22 lidí přišlo v pondělí o život a 20 dalších utrpělo zranění při nehodě autobusu na předměstí hlavního filipínského města Manily. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní policii. AFP uvedla, že počet mrtvých může stoupat, protože mnozí jsou v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus se zřítil z dálničního nadjezdu a spadl na dodávkuVideo: Reuters

 
Článek

Autobus s cestujícími brzy ráno ze zatím nezjištěných důvodů sjel z vyvýšené dálnice a dopadl na dodávku, která projížděla na silnici nacházející se o téměř deset metrů níže. Dodávka se změnila v hromádku bílého plechu, velmi vážně byl ale poškozen i autobus, ze kterého byla většina obětí.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Přikrytá těla obětí nehody filipínského autobusu

Majitelka nedalekého obchodu Edith Voluntatová řekla BBC: „Viděli jsme autobus padat a letět. Pak narazil do dodávky. Když jsme přišli blíž, viděli jsme lidi přimáčknuté pod ním.“

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Odstraňování následků nehody autobusu v Manile

Příčiny nehody zatím nejsou známé, podle mluvčího silnic ale byla vozovka v době neštěstí po dešti mokrá. Svědkové rovněž vypověděli, že autobus jel rychlostí vyšší než 100 kilometrů v hodině. Na vině může být i hustý provoz.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Filipínci u trosek autobusu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám