Hlavní obsah

V jindy spořádaném Singapuru vypukly nezvyklé nepokoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur

V indické čtvrti obvykle velmi spořádaného městského státu Singapur v neděli vypukly nepokoje, které zřejmě odstartovala smrt Bangladéšana přejetého autobusem. Informovala o tom podle agentury Reuters televizní stanice Channel News Asia.

Foto: The Straits Times, Reuters

Nečekané nepokoje v jinak poklidném Singapuru zřejmě odstartovala smrt Bangladéšana přejetého autobusem.

Článek

Televize odvysílala dramatické záběry hořících vozidel a lidí útočících na čelní sklo autobusu holemi a odpadkovými koši. Zatím není jasné, zda si nepokoje vyžádaly nějaká zranění. Policie nepokoje potvrdila, ale neposkytla žádné podrobnosti.

Podle jednoho ze svědků byla při nepokojích zapálena minimálně dvě vozidla a ulice byly posety odpadky a rozbitými lahvemi. Podobné incidenty jsou v Singapuru velmi neobvyklé. Tento městský stát je známý přísným postihováním kriminality a jeho obyvatelé jsou zvyklí důsledně dodržovat zákony.

Singapurská "Malá Indie" je populární mezi emigranty z Indie, Bangladéše, Pákistánu, Srí Lanky a Nepálu. Nachází se v ní řada restaurací a obchodů i hinduistických chrámů a zejména o nedělích je tu velké množství návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám