Hlavní obsah

Japonka volala na tísňovou linku skoro tisíckrát za den, policie ji zatkla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská policie zadržela ženu, která během šesti měsíců vytočila číslo policejní linky více než 15 000krát. Policisté 44letou ženu opakovaně navštívili a vyzývali ji, aby volání nechala. Když s telefonáty, které začaly letos v květnu, odmítla přestat, nasadili jí pouta, napsala v pátek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Dokázala zavolat na nouzovou linku 927krát za den. Tím nás rušila od skutečných povinností," řekl AFP policejní důstojník z města Sakai, který si nepřál být jmenován. Úřady vyloučily, že by žena trpěla duševní poruchou, ovšem podle policistů neměly její telefonáty vůbec žádný smysl.

"Nebylo to tak, že by si vymyslela nějaký příběh a nutila nás na něj reagovat. Ne, jenom plácala naprosté hlouposti," dodal důstojník. "Navštívili jsme ji více než šedesátkrát, než jsme ji zatkli. Snažili jsme se ji přesvědčit, aby už nevolala. Myslím, že se prostě jenom cítila osamělá."

Žena byla obviněna z maření policejního výkonu, za což jí hrozí až tři roky vězení nebo pokuta do výše půl miliónu jenů (asi 100 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám