Hlavní obsah

Nájemného vraha jsem do Prahy neposlal, svědectví si koupili, tvrdí Krejčíř

Podnikatel Radovan Krejčíř, který před českou justicí uprchl do Jihoafrické republiky, odmítl, že by měl co dočinění s údajným seznamem úkolů, které měl splnit nájemný vrah. Ten měl podle informací serveru Eye Witness News zabíjet i v Praze. Likvidaci protivníků si měl Krejčíř objednat nejen v ČR, ale i v Německu a na Seychelách. Akce se nakonec nezdařila.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Českého podnikatele obvinil soukromý vyšetřovatel Paul O’Sullivan, který prý má svědectví přímo od najatého zabijáka.

Policie se k případu nevyjádřila. Podle zdrojů Eye Witness News však má její elitní vyšetřovací jednotka doznání údajného vraha k dispozici.

Server napsal, že Krejčíř obvinění ze zadávání nájemných vražd kategoricky popírá a tvrdí, že za ním stojí O’Sullivan. „Kdo jsou ty lidi? Byl tady někdo zabit nebo zraněn? Rád bych taky věděl, kdo je ten vrah. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby si to místopřísežné prohlášení nechal vyrobit O’Sullivan a zaplatil za něj,“ citovali novináři českého podnikatele.

Vyšetřovatel podvod odmítá, další vyjádření však odmítl s tím, že se nehodlá pouštět do debat s „gangstery a právníky, kteří vydělávají na zločinu“.

Z mise v Praze sešlo díky příjezdu Obamy

Na Krejčířově seznamu osob k likvidaci „v zahraničí“ prý bylo šest lidí. Svědectví údajného nájemného vraha, který je původem Řek, ale žije v JAR, získal soukromý vyšetřovatel ve Španělsku. Podle něj jsou informace autentické a najatý zabiják mu prý prozradil i podrobnosti.

Popsal třeba nepovedenou pražskou výpravu z roku 2009, která prý ztroskotala kvůli mimořádným bezpečnostním opatřením v české metropoli v souvislosti s návštěvou amerického prezidenta Baracka Obamy.

Podle jihoafrických médií byla na pražské cestě zabijáka zainteresována i Krejčířova matka Naděžda, která údajně střelci poskytla zbraň. I Krejčířová ale důrazně odmítla, že by se něco takového událo.

Vraždy kolem Krejčíře se množí

Jihoafrická média Krejčíře přímo či nepřímo spojují nejméně s desítkou vražd v tamním podsvětí. K soudu se žádný z těchto případů nedostal.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

O’Sullivan se vyšetřování trestné činnosti spojené s českým podnikatelem věnuje dlouhodobě a začátkem listopadu vypustil informaci, že Krejčíř si objednal i jeho vraždu. Sám vyšetřovatel není nijak jednoznačnou postavou: podle médií dříve šéfoval národnímu úřadu letecké bezpečnosti a pracoval také pro britskou kontrarozvědku. V posledních letech si vydělává jako konzultant a soukromý vyšetřovatel a sám byl obviněn například z vydírání. V roce 2011 se musel omlouvat Krejčířovu právníkovi za vyhrožování a slovní útoky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám