Hlavní obsah

Vlak se v Indii vřítil do stáda slonů, sedm jich zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalkata

Sedm slonů zahynulo ve středu večer při železničním neštěstí ve východní Indii. Vlak tam vjel do stáda chobotnatců, z nichž deset rovněž utrpělo vážná zranění. Podle místních úřadů tak počet mrtvých zvířat ještě může stoupnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rychlík zabil v Indii sedm slonůVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala ve státě Bangla (Západní Bengálsko) v úseku trati, který vede lesem. Vlak jedoucí rychlostí 80 kilometrů v hodině se tam vřítil do stáda 40 chobotnatců, kteří právě přecházeli koleje.

"Stádo se rozprchlo, ale později se k trati vrátilo a stálo tam docela dlouhou dobu, až je odvedli zaměstnanci místních lesů," prohlásil ministr lesnictví ve státě Bangla Hiten Burman.

Burman uvedl, že železniční úřady ignorovaly v minulosti žádosti jeho ministerstva, aby vlaky snížily rychlost v této oblasti s velkým výskytem slonů, vzdálené asi 670 kilometrů od metropole státu Kalkaty.

Neštěstí totiž zdaleka není prvním svého druhu. V posledních letech přišly o život při takovýchto střetech na kolejích vedoucích indickými národními parky a lesy o život desítky slonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám